معرفی و مقدمه ای بر نرم افزار CST
برنامه CST برگرفته از Computer Simulation Technology یکی از قوی ترین برنامه ها در زمینه های شبیه سازی عددی میدان های الکترومغناطیسی ، طراحی انواع آنتنها و مدارات فرکانس بالا می باشد . اولین نسخه این برنامه در سال ۱۹۹۲ در کشور آلمان ساخته شد . در ابتدا CST در ساخت برنامه هایی تحت عنوان مافیا MAFIA فعالیت داشت و در سال ۱۹۹۸ اولین نسخه CST MICROWAVE STUDIO معرفی شد.
این برنامه حاصل تلاش و تحقیق چند ساله در زمینه الکترومغناطیس برای ساخت قوی ترین و کامل ترین نرم افزار در زمینه آنالیز و طراحی الکترومغناطیس می باشد. شما می توانید بوسیله این نرم افزار که شامل ۷ قسمت است، به راحتی طراحی، آنالیز، طراحی PCB و مشاهده بصورت ۳ بعدی و ….. که مورد نیاز مدارات الکترومغناطیسی بوده را برآورده کرده و در کمترین زمان و کمترین هزینه ممکن نتایج مورد نیاز خود را بدست آورید.این مجموعه شامل چندین ابزار برای طراحی و بهینه سازی دستگاه های فرکانسی است .
به طور کلی هر دستگاه یا قطعه ی که در یک فرکانس خاص کار میکند ، میتواند در این نرم افزار طراحی و بهینه گردد ، به عنوان مثال رادیو و تلوزیون با فرکانس های کیلوهرتز و مگاهرتز و ماهواره و موبایل با فرکانس های مگاهرتز و گیگا هرتز کار میکنند این نر افزار رنج وسیعی از فرکانس را پشتیبانی میکند و کاربر میتواند در هنگام شبیه سازی آنالیزهای مختلفی همچون آنالیز گرمایی ، شبیه سازی مدار و… را بر روی بخش مغناطیسی / مخابرات مدار/ دستگاه / قطعه /… انجام دهد .
با اجرای نرمافزار CST، پنجر ای مانند شکل زیر نمایش داده میشود که دارای بخشهای مختلفی است. در ادامه به توضیح بخشهای مختلف آن میپردازیم.
بخش ۱
منوهای مربوط به بازکردن(Open)، ذخیره کردنSave و Save as و بستن(Close) یک پروژه در قسمت بالای این بخش قرار دارد. ضمن اینکه امکان ایجاد یک پروژه جدید(New) نیز در اینجا قرارگرفته است که در درس بعد بهطور مفصل به آن میپردازیم.
گزینه Print زمانی فعال میشود که یک پروژه باز باشد. به این ترتیب امکان چاپ کردن صفحه فعال مانند ساختار، نمودار نتایج و… فراهم میشود.
راهنمای نرمافزار CST از طریق گزینه Help قابل دسترسی است. با کلیک روی این گزینه، امکان استفاده از راهنمای آفلاین و پشتیبانی آنلاین فراهم میشود. راهنمای آفلاین، مجموعهای بسیار کامل است که تمام نکات مربوط به این نرمافزار را پوشش میدهد. در پشتیبانی آنلاین هم میتوان در ارتباط با کارشناسان شرکت CST، سوالات و مشکلات را مطرح کرد و از آنها پاسخ مناسب را دریافت کرد. متاسفانه این بخش برای ما که از لایسنس اصلی استفاده نمیکنیم، محدود شده و امکانپذیر نمیباشد!
بخش ۲
در این بخش میتوانید متناسب با نیاز خود، یک ماژول از ماژولهای ۷ گانه نرمافزار CST را انتخاب کنید. توجه کنید که با انتخاب یک ماژول از این بخش، میتواند بدون تنظیمات اولیه یک پروژه ایجاد کنید و تمام تنظیمات را دستی انجام دهید. در غیراینصورت میتوانید از Template Projects استفاده کنید.
بخش ۳
این بخش با نام Recent Files، آخرین پروژههای باز شده را نمایش میدهد. شما میتوانید از لیست موجود، پروژهای را که مدتی پیش روی آن کار کردهاید را پیدا کرده و تنها با یک کلیک و بدون نیاز به مرور مسیر پروژه، آن کا باز کرده و استفاده کنید.
بخش ۴
قسمت بالا (New Project from Template) برای ایجاد یک پروژه جدید با استفاده از قالبهای آماده CST است. با استفاده از این قالبها بهراحتی میتوانید متناسب با نیاز خود، یک مساله را انتخاب کرده و بهترین تنظیمات اولیه پیشفرض را که توسط نرمافزار CST انجام میشود، داشته باشید.
منبع: rfplus.ir
به زودی منتظر دوره ی آموزشی کاربردی نرم افزار CST از یادینت باشید.